Over mij

Even voorstellen: mijn naam is José van Dussen.

Ik heb tientallen jaren in het basisonderwijs gewerkt met alle leeftijden en van onderbouw tot bovenbouw. Verder heb ik gewerkt als remedial teacher, taal-leesspecialist en intern begeleider.

En… ik heb twee kinderen en een kleinzoon!

Vooral het contact met ieder kind en elkaar werkelijk leren kennen stond en staat voor mij altijd voorop. Ieder kind is bijzonder en vraagt om een eigen benadering. Na veertig jaar ervaring in het onderwijs heb ik een paar jaar geleden besloten om mijn eigen praktijk te beginnen en kinderen die even extra aandacht nodig hebben te begeleiden. Daarom ook de naam Meewind en “…een duwtje in de rug”.

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd die mij hebben geholpen om uit verschillende methodes datgene te halen wat een kind kan helpen om zich verder te ontwikkelen.
In mijn praktijk begeleid ik kinderen vanuit een holistische visie. Holistisch komt van het Griekse woord “holos” dat “heel” betekent. Ik zie het kind als een totaalmens, waarbij ik kijk naar de mogelijkheden van een kind. Een holistische werkwijze stimuleert de bewustwording en het zelfherstellend vermogen van kinderen.

Ik heb een eigen praktijkruimte aan huis. Daar werk ik als kindercoach, begeleid ik kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben bij het leren lezen en spellen en geef ik babymassagecursussen met yoga voor ouders.


 

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin