Mandala met stenen

Vandaag heb ik met een kind een mandala gemaakt met stenen.

Bij dit kind zie ik onrustig gedrag, ze heeft moeite met concentreren, loopt op haar tenen en wil anderen pleasen.  Ze komt niet bij haar eigen gevoel en weet daardoor niet wat ze zelf wil. Praten is bij haar niet de weg om dit op te lossen. Daarom heb ik gekozen voor het maken van een mandala met stenen. Voor het maken van de mandala had ze de keuze uit verschillende stenen. Om de beurt leggen we een steen op het kleedje. Ze maakt haar eigen keuze over welke steen ze zou pakken.

Tijdens het leggen zie ik concentratie en verwondering over de mooie kleuren van de stenen. Blijheid ook over de mooie mandala die ze gemaakt had. De gekozen werkvorm sloot het best aan bij wat dit kind in mijn ogen nodig had op dit moment. Het resultaat hiervan is een kind dat laat zien dat ze zich goed kan concentreren, haar eigen keuzes kan maken en bij haar eigen gevoel kan komen.

Zo kijk ik bij ieder kind naar wat het op dat moment nodig heeft.  Ik kies die werkvorm die optimaal ondersteunt bij zijn of haar ontwikkeling.

 

 

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Aanbieding babymassage met yogales van Yoga Berry

Nu speciale actie!

Eén introductieles babymassage met yoga en twee lessen door Berry Steenbruggen voor slechts 10 euro!

 

 

 

 

 

Ervaar nu zelf hoe het is om je baby te masseren en wat yoga met jou doet. Bij mij krijg je een introductieles babymassage met yoga en bij Yoga Berry ga je twee keer met jezelf aan de slag.

Babymassage is prettig voor baby’s, omdat het ontspant en het bovendien een positief effect heeft bij darmkrampjes, verkoudheid, lekker kunnen slapen en drukke kindjes. Babymassage is een hele fijne manier om een sterke band op te bouwen met je baby.
Aanraken is ook een levensbehoefte; het geeft je kind een gevoel van vertrouwen en eigenwaarde. De positieve aanraking bevordert de gezondheid en ontwikkeling van je kind.

Je kunt je baby op een apart moment masseren, maar ook bij bijvoorbeeld het verschonen van de luier of voor het slapen gaan. Baby-yoga stimuleert alle zintuigen en helpt bij een gezonde ontwikkeling.
Yoga met je kind is samenspel, bewegen en ontspannen.

Klik hier voor meer informatie en om gebruik te maken van de speciale aanbieding.

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Shantala-massage zelf ervaren

In juni heb ik een mooie studiedag gevolgd bij De Weideblik. Dit is het opleidingscentrum waar ik mijn opleiding Babymassage met yoga heb gevolgd. De studiedag werd daar gegeven door de Vakgroep Shantala Docenten. Tijdens mijn opleiding Babymassage heb ik onder andere Shantala
massagetechnieken geleerd. Deze studiedag van de VSD vakgroep was er op gericht om zelf te ervaren hoe het is om Shantala-massage te geven en te ontvangen. Het is belangrijk om te voelen hoe het is om een massage te krijgen en te geven.

Het gaat om het invoelend geven van de massage en ervaren hoe belangrijk het is om te vertragen. Het contact met degene die je masseert is heel belangrijk, zowel voor volwassenen als baby’s. Kijk en voel de reactie en pas je massage daarop aan. Door het zelf te ervaren voel je hoe belangrijk het is om je handen invoelend te laten masseren en contact te houden. Iets wat voor ouders die hun baby gaan masseren ook belangrijk is om te ervaren. Ik ga dit dan ook tijdens mijn cursus babymassage met yoga gebruiken.

Het was een heerlijke ontspannen dag!

De data voor de cursus Babymassage met yoga vind je hier.

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin