Kindercoaching

….. voor kinderen die een beetje meewind kunnen gebruiken om daarna weer op eigen kracht verder te gaan.

Er komt heel wat op onze kinderen af in deze wereld vol prikkels. Niet elk kind lukt het om daar mee om te gaan.
In mijn praktijk begeleid ik kinderen vanuit een holistische visie. Holistisch komt van het Griekse woord “holos” dat “heel” betekent. Ik zie het kind als een totaalmens, waarbij ik kijk naar de mogelijkheden van een kind. Een holistische werkwijze stimuleert de bewustwording en het zelfherstellend vermogen van kinderen.
Als holistisch kindercoach bied ik het kind vaardigheden aan, waardoor het zijn eigen ruimte, kwaliteiten en grenzen leert ontdekken.
Het kind en ik kijken samen wat er nodig is om de eigen innerlijke kracht weer te voelen.

Daarbij maak ik gebruik van verschillende methodes zoals: creatieve verwerkingsoefeningen (tekenen/kleuren), mindfulness, helende verhalen/gedichten en oefeningen die de concentratie, energie en rust bevorderen.

Welke kinderen
Kindercoaching kan goed helpen bij kinderen die graag wat meer zelfvertrouwen zouden willen hebben. Ook voor kinderen die wat meer rust willen vinden, kan kindercoaching een goede ondersteuning zijn.
Met kinderen die (hoog-)gevoelig zijn, gaan we kijken hoe ze met de vele prikkels om kunnen omgaan.
Kinderen die even niet lekker in hun vel zitten, kunnen ook baat hebben bij een -korte- begeleiding door een coach.

Ouders
Als ouder sta je heel dicht bij je kind en zie je soms even niet hoe je uit een situatie kunt komen. Het kan fijn zijn voor ouders om even een gesprek te hebben met een kindercoach over hun kind. Het kan helpen om een gesprek te hebben en al pratend tot inzichten te komen. Ik maak ook gebruik van (mindfulness)oefeningen. Ook ouder-kind oefeningen helpen om de band tussen ouder en kind te herstellen en/of te verstevigen.

Scholen
Scholen in Deventer en omgeving kunnen mij inschakelen voor kindercoaching van leerlingen met een arrangement. Ik kom dan in de vertrouwde schoolomgeving.

Meer weten? Mail me en ik neem contact met je op.
Bellen mag ook: 06-2877 5631

  

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin