Mandala met stenen

Vandaag heb ik met een kind een mandala gemaakt met stenen.

Bij dit kind zie ik onrustig gedrag, ze heeft moeite met concentreren, loopt op haar tenen en wil anderen pleasen.  Ze komt niet bij haar eigen gevoel en weet daardoor niet wat ze zelf wil. Praten is bij haar niet de weg om dit op te lossen. Daarom heb ik gekozen voor het maken van een mandala met stenen. Voor het maken van de mandala had ze de keuze uit verschillende stenen. Om de beurt leggen we een steen op het kleedje. Ze maakt haar eigen keuze over welke steen ze zou pakken.

Tijdens het leggen zie ik concentratie en verwondering over de mooie kleuren van de stenen. Blijheid ook over de mooie mandala die ze gemaakt had. De gekozen werkvorm sloot het best aan bij wat dit kind in mijn ogen nodig had op dit moment. Het resultaat hiervan is een kind dat laat zien dat ze zich goed kan concentreren, haar eigen keuzes kan maken en bij haar eigen gevoel kan komen.

Zo kijk ik bij ieder kind naar wat het op dat moment nodig heeft.  Ik kies die werkvorm die optimaal ondersteunt bij zijn of haar ontwikkeling.

 

 

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin