Massagekaartjes voor een ontspannen kind

Als kindercoach werk ik in mijn praktijk Meewind graag met de massagekaartjes. Kinderen vinden het heerlijk om met deze kaartjes te werken. Het zijn kaartjes waarmee je op een speelse manier kinderen over de kleren heen masseert.

Mijn ervaring is dat kinderen hier heel ontspannen van worden. De kinderen krijgen de kaartjes ook mee naar huis om ze samen met hun vader, moeder en broertje of zusje te doen. Ik krijg dan enthousiaste reacties.

Behalve voor ontspanning helpen deze oefeningen ook mee voor een moment van rust voor hele drukke kinderen. Verder helpen ze ook mee om het kind zijn eigen lijf beter te laten voelen en daardoor meer zelfvertrouwen te krijgen.

Ik gebruik onder andere de massagekaartjes van Helen Purperhart en Happy Kids.
Op school heb ik de massagekaartjes ook gebruikt met kinderen van 4 t/m 12 jaar. En het was prachtig om te zien hoeveel plezier ze eraan beleefden en wat het met ze deed.

Massage wordt in Zweden veel op school toegepast. Leerkrachten en kinderen zeggen daar:
”Kinderen die elkaar masseren, slaan elkaar niet”. (uit: Aanraken een levensbehoefte, Marijke Sluijter)

Ik kom graag massage-lessen geven op school. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin