Shantala-massage zelf ervaren

In juni heb ik een mooie studiedag gevolgd bij De Weideblik. Dit is het opleidingscentrum waar ik mijn opleiding Babymassage met yoga heb gevolgd. De studiedag werd daar gegeven door de Vakgroep Shantala Docenten. Tijdens mijn opleiding Babymassage heb ik onder andere Shantala
massagetechnieken geleerd. Deze studiedag van de VSD vakgroep was er op gericht om zelf te ervaren hoe het is om Shantala-massage te geven en te ontvangen. Het is belangrijk om te voelen hoe het is om een massage te krijgen en te geven.

Het gaat om het invoelend geven van de massage en ervaren hoe belangrijk het is om te vertragen. Het contact met degene die je masseert is heel belangrijk, zowel voor volwassenen als baby’s. Kijk en voel de reactie en pas je massage daarop aan. Door het zelf te ervaren voel je hoe belangrijk het is om je handen invoelend te laten masseren en contact te houden. Iets wat voor ouders die hun baby gaan masseren ook belangrijk is om te ervaren. Ik ga dit dan ook tijdens mijn cursus babymassage met yoga gebruiken.

Het was een heerlijke ontspannen dag!

De data voor de cursus Babymassage met yoga vind je hier.

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin