Taal-leesbegeleiding

Lezen en spellen gaat niet bij alle kinderen vanzelf. Dat kan allerlei oorzaken hebben, waaronder dyslexie. Echter, niet elk kind dat het lastig vindt om te lezen of moeite heeft met spellen, heeft dyslexie. Toch kan het dan goed zijn om een duwtje in de rug te krijgen.
Hierbij ga ik uit van de verschillende ontwikkelingsmogelijkheden van ieder kind. Hoe leert dit kind, waar ligt de belangstelling en wat zijn de sterke kanten die het kind gebruikt bij het leren?

Ik vind het belangrijk om samen met het kind afspraken te maken over de manier waarop we gaan oefenen. Plezier en succeservaring staan voorop. Succeservaringen zijn belangrijk voor het zelfvertrouwen! Mijn kennis en ervaring als kindercoach komen dan ook van pas.

Mijn begeleiding sluit aan bij het niveau van het kind. Indien mogelijk neem ik contact op met de school, zodat ik zoveel mogelijk aan kan sluiten bij wat er op school wordt gebruikt aan taal-leesmethode(s).
Het kind krijgt elke week oefeningen mee om thuis te oefenen. Ik maak onder andere gebruik van een computerprogramma, spelletjes en creatieve verwerkingen. Hoe het kind oefent en hoe vaak spreken we samen af. Dit bevordert de motivatie.
In mijn praktijk staat een mooie boekenkast met leuke boeken, waaruit het kind zelf een boek kiest. Want lezen doe je in een boek dat je leuk vindt! Ook het lezen oefent het kind thuis samen met één van de ouders.

Meer weten? Mail me en ik neem contact met je op.
Bellen mag ook: 06-2877 5631

  

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin