Weer naar school

De scholen zijn weer begonnen. Altijd weer een bijzonder moment. De meeste kinderen vinden het weer fijn om naar school te gaan. En er zijn ook kinderen die er niet zo’n zin in hebben. Dat kan zijn, omdat ze liever niet vroeg op staan. Of gewoon liever lekker buiten spelen. Het kan ook zijn dat een kind zich onzeker voelt om naar school te gaan. Veel kinderen vinden het ook best spannend. Een nieuwe juf of meester, een andere groep.

Een beetje gezonde spanning kan ook geen kwaad. Als je er langer pijn in je buik van hebt en elke dag niet naar school wilt, dan is dat minder prettig. Misschien is het kind wat faalangstig of heel druk. Of heeft het al langer wat moeite met bijvoorbeeld lezen en is dat een drempel.
Er kunnen verschillende redenen zijn. Het kan dan helpen om even een ‘duwtje in de rug’ te krijgen.

Mijn praktijk heet daarom ook Meewind. Als kindercoach help ik de kinderen een korte periode even op weg, waarna ze weer zelf verder kunnen.
Ik werk onder andere met (prenten)boeken, waar verhalen in staan die aansluiten bij de beleving van de kinderen. Ik hoor dan reacties als, “Hé dat is net zoals bij mij”. Het geeft een kind een gevoel van ‘niet de enige te zijn’. Een mooi boek is bijvoorbeeld “Beer op de weg”. Een boek met als thema zelfvertrouwen krijgen. Tijdens het voorlezen praten we over het verhaal en stel ik vragen. We kunnen er een tekening over maken of oefeningen doen die het gevoel van zelfvertrouwen versterken.

Ik begeleid ook kinderen in hun taal-lees proces. Daarbij ontdekken we samen hoe we het lezen weer leuk kunnen maken.

Kijk op mijn website voor alle mogelijkheden of mail me even: info@praktijkmeewind.nl

Deel dit artikel:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin